Rubriky


Náš tip





Newsletter

Přihlaste se k odběru zde.
 

Nebankovních půjček se nemusíte bát. Ne všechny jsou předražené a podezřelé

(-pr-) Nebankovní poskytovatelé půjček jsou v našich končinách dlouhodobě spojováni s určitou nedůvěřivostí a podezřeními. To je ovšem naprosto zbytečné; jistě – za drtivou většinou těchto společností se neskrývá žádný lichvář, ale produkt se zcela transparentními podmínkami.

Potřebujete půjčku? Nemáte se za co stydět

Nebudeme se tady rozepisovat o tom, že všechno kolem stojí stále více peněz a málokomu se povede každý měsíc něco ušetřit. Mnozí z nás to určitě sami znají a těm ostatním můžeme jen poblahopřát. Nakonec jen vy sami víte, jak je na tom týden před výplatou vaše peněženka. Už se vám stalo, že jste nutně potřebovali půjčit, ale jaksi nebylo odkud? Kvůli jedné nebo dvěma tisícovkám přece nepůjdete hned žádat o úvěr do banky. Kde by vám taky tak malou částku půjčili?

Nejsou nebankovní půjčky zbytečně drahé?

Přesně pro takové případy jsou tady nejrůznější nebankovní půjčky. Nejenže jsou tyto úvěry zpravidla mnohem dostupnější než klasické bankovní produkty, ale často si tady můžete půjčit právě jen menší obnos – třeba do následující výplaty. Ano, na druhou stranu jsou nabídky nebankovních společností často zatíženy vyšší úrokovou sazbou, nicméně právě při kratší době splatnosti to vaši kapsu příliš nezabolí. Výjimkou nejsou ani společnosti, které novým klientům nabízejí první půjčku úplně zdarma – bez úroku nebo jakéhokoli poplatku.

Opravdu máte z čeho vybírat

V České republice je registrováno několik desítek nebankovních společností, které jako svou hlavní činnosti uvádějí poskytování spotřebitelských úvěrů. To je opravdu pěkná řádka, že? Najít tu nejvýhodnější nabídku právě pro váš případ by vám tak klidně mohlo zabrat hned několik dní. Jen si to představte – sednete k internetu a obrněni trpělivostí budete zkoumat nabídku za nabídkou, vypisovat si čísla a sazby. Přece jen ale existuje jednodušší řešení.

Jak funguje nezávislý srovnávač půjček?

Už několik let se ve výše popsané situaci se každodenně ocitají další a další lidé. A tak se zrodila jednoduchá myšlenka – jak by šlo takové mravenčí hledání usnadnit? Dnes už i u nás existuje několik nezávislých srovnávačů úvěrů – webových stránek, na kterých pěkně přehledně najdete porovnání mnoha a mnoha poskytovatelů půjček. Nabídky jsou seřazeny podle poskytovatele, čerpatelné výše úvěru nebo třeba doby splatnosti. Jednotlivé produkty si můžete filtrovat do nejrůznějších kategorií – např. už výše zmíněné půjčky bez úroku, rychlé půjčky nebo třeba půjčky vhodné pro maminky na mateřské dovolené.

Jak se ujistit, že nenaletíte podvodníkům?

Odkazy v tomto článku vás zavedou na jedny z nejvyhledávanějších tuzemských srovnávačů, které si zakládají na tom, že do svých seznamů přidávají pouze ověřené poskytovatele. Krom všech důležitých informací na nich najdete ohlasy klientů jednotlivých společností, stejně jako například tabulky s reprezentativními příklady úvěrů – včetně výše úroků, poplatků a celkově splatných částek. Jakmile vám nějaká půjčka padne do oka, samozřejmě je dobré přejít přímo na její vlastní webové stránky a prostudovat si všechny dostupné detaily. Dobrý srovnávač vám ale usnadní orientaci na trhu a užší výběr kandidátů.

Na závěr dodáme jen přání, abyste nikdy žádnou finanční pomoc nepotřebovali. Pokud by ale přece jen přišla na řadu, postupujte vždy s rozvahou.



Čtěte také

marketing Fio reaguje na změnu sazeb ČNB u hypotečních i splátkových úvěrů

marketing V nové kampani Cofidis představuje půjčku a konsolidaci s garancí RPSN

marketing Wüstenrot zafixuje úrokovou sazbu i na třicetileté období!

marketing Dva důležité dotazy kolem půjček a pojištění

marketing Creditas úročí vklady na spořícím účtu 1%

marketing Wüstenrot připravil ještě zajímavější nabídku bytovým družstvům a společenstvím vlastníků jednotek

marketing Fio banka tlačí dolů úroky u hypotečních úvěrů

marketing Provident naplnil podmínky pro zisk licence České národní banky